Переваги переходу з ПВХ на ПОФ-плівку в Україні. Взаємодія Манупакеджинг Україна з пекарнею та кондитерським виробництвом

Переваги переходу з ПВХ на ПОФ-плівку в Україні. Взаємодія Манупакеджинг Україна з пекарнею та кондитерським виробництвом

22.05.2023

Вступ

Набуваючи цінного досвіду співпраці з багатьма компаніями харчової промисловості України, команда Манупакеджинг створила унікальну базу знань, яку застосовує для вдосконалення пакувальних процесів. Багато виробництв стали активніше переходити на використання термозбіжної плівки ПОФ замість ПВХ. Це не тільки зумовлено економічною вигодою, а й відкриває більше можливостей для безпеки, дозволяючи працювати з багатьма продуктами харчування.

Термозбіжна ПОФ (поліолефінова) плівка – це багатошаровий матеріал, який застосовується в багатьох сферах пакування. Він еластичний, міцний на розрив, має високі показники захисту від механічних впливів завдяки міцнішому шву, що дозволяє упаковувати продукцію з гострими кутами. Хлорид не входить до складу ПОФ, істотно знижуючи зношування ножів машини, не виділяє неприємного запаху і є безпечним для людини. Склад має великий коефіцієнт усадки, значно знижуючи паропроникність, надаючи структурі прозорості та глянцевості. ПОФ-плівка товщиною 15 мкм за технічними показниками має схожість із плівкою ПВХ 20 мкм, що допомагає знизити рівень споживання пластику. При цьому ПОФ-плівка має набагато ширший діапазон температур, що використовуються для зберігання, — від -50 °С до +35 °С — і не виділяє хлор при температурі вище +25°С, не завдає шкоди операторам і продуктам. У літній період поліолефінова плівка не сідає під час зберігання, зберігаючи свої основні властивості.

Фахівці Манупакеджинг аналізують виробничі процеси компаній-замовників та пропонують вигідне рішення щодо переходу з ПВХ на ПОФ-плівку для термоусадки різнотипної продукції. Для заміни плівки ПВХ на ПОФ зазвичай не потрібно міняти термозбіжне обладнання.

В асортименті є спеціалізовані ПОФ-плівки:

  • з ефектом м’якої усадки;
  • які убезпечують від появи конденсату;
  • з гарячою перфорацією;
  • багатошарова для швидкісного обладнання;
  • з підвищеним коефіцієнтом усадки.

Фахівці підберуть оптимальний варіант матеріалу для ручного, напівавтоматичного, автоматичного пакування та протестують його на підприємстві замовника.

Термозбіжна ПОФ-плівка для пакування кондитерських виробів

Багато компаній харчового сектору, які виробляють кондитерські вироби, зацікавлені в якісній термозбіжній упаковці своїх продуктів для забезпечення високого рівня конкурентоспроможності та безпеки, з оптимальними витратами на матеріали.

Виробник створив запит на вигідне рішення для термоусадки відкритих коробів із печивом. Далі короби складаються на піддоні, обмотуються стретч-плівкою та доставляються в продуктові мережі. Для автоматизованої термоусадки картонних ящиків з продукцією раніше використовували ПВХ-плівку товщиною 20 мкм. Основним завданням при зміні типу термозбіжної плівки було покращення якості упаковки. Вона стала прозорішою, еластичнішою, з надійними швами, і головне, більш економічно вигідною. Важливим чинником було позбутися неприємного запаху під час впливу високих температур.

За результатами тестування було ухвалено рішення про перехід на плівку ПОФ товщиною 12 мкм. Матеріал продемонстрував відмінне співвідношення ціна/якість. Виробництво отримало економію за вартістю матеріалу до 40 %, більш привабливу, захищену та безпечну упаковку.

Термозбіжна ПОФ-плівка для пакування хлібобулочних виробів

Упаковка хлібобулочних виробів, особливо гарячої випічки, потребує максимально ефективного та економічного підходу. Поліолефінова термозбіжна плівка для цього напряму – один з найбільш економічно привабливих варіантів. Матеріал не тільки створює міцний та герметичний бар’єр між продуктом та навколишнім середовищем, але й допомагає значно продовжити його термін придатності, що підвищує можливість реалізації товарів на полицях маркетів. Серед переваг варто відзначити можливість розглянути продукт завдяки прозорій упаковці, перевірити його на свіжість і виділити за допомогою унікального дизайну друку на плівці.

Мережа сімейних пекарень України автоматизувала свої пакувальні процеси завдяки новому обладнанню та пакувальному матеріалу. Раніше вони використовували ПВХ-плівку товщиною 15 мкм та бюджетне напівавтоматичне обладнання ковпачного типу. Після встановлення більш прогресивної моделі термопакувальника та переходу на плівку ПОФ товщиною 12 мкм виробництву вдалося скоротити витрати до 30 %.

Простий приклад, як підприємство зі стабільним бізнесом упевнено вдосконалює свої пакувальні лінії для збільшення продуктивності та отримує додаткову економію при переході з ПВХ на ПОФ. Зменшується товщина матеріалу та збільшується довжина намотування з 750 м до 1660 м.

Хлібобулочні вироби під надійним захистом. Матеріал сідає за формою продукції, не завдаючи шкоди вмісту і створюючи привабливу прозору упаковку, яка продовжує термін придатності товару, а завдяки кольоровому друку на плівці можна досягти впізнаваності бренду.

Переваги співробітництва з Манупакеджинг Україна

Манупакеджинг Україна – офіційний дистриб’ютор та виробник пакувальних технологій європейської якості. Гарантує своєчасне постачання високоякісних матеріалів та надання професійного сервісу 24/7. Завдяки досвіду співпраці з багатьма виробниками в Україні фахівці Манупакеджинг розуміють, які технологічні процеси найвигідніше впроваджувати на виробництво для підвищення його ефективності.

Багато компаній перейшли з ПВХ на ПОФ та демонструють оптимальні темпи зростання свого бізнесу. Їхня упаковка стала більш привабливою, безпечною та захищеною. Особливості поліолефінової термозбіжної плівки дозволяють підтримувати високий рівень якості пакувальних процесів. Її можна використовувати в комбінації з картонними коробами або підкладками. Матеріал універсальний та підходить для різнотипної продукції харчової та нехарчової промисловості.

Команда Манупакеджинг безкоштовно тестує зразки плівки на підприємстві замовника. Виробництво може на місці подивитися, як працює плівка ПОФ, та оцінити її ефективність.

Переваги переходу з ПВХ на ПОФ-плівку в Україні. Взаємодія Манупакеджинг Україна з пекарнею та кондитерським виробництвом

Відгук про співпрацю

Своєчасна та правильна робота з промисловою упаковкою знижує ризики втратити якість продукту та значно підвищує шанси на його реалізацію. Економічна та ефективна робота з ПОФ-плівкою на термозбіжному обладнанні демонструє позитивні результати в харчовому секторі.

Кондитерські фабрики та пекарні зацікавлені у покращенні своїх виробничих ліній та використанні технологій, які допомагають значно заощадити без втрати якості упаковки. Економія під час переходу з ПВХ на ПОФ становить 15 – 50 %. Це стимулює виробників продуктів харчування в Україні до оптимізації свого бізнесу. Взаємодіючи з командою Манупакеджинг Україна, вони можуть бути впевнені у стабільності постачання пакувальних матеріалів та обладнання, у наданні сервісу та професійних консультацій.

У кейсі використано такі пакувальні матеріали

Залишайтеся в тренді пакувальних рішень! Підпишіться на наші новини!

      Залишіть, будь ласка, свої контакти.

      Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.